Αντιμετώπιση Τερμιτών – Οριστική Καταπολέμηση Τερμιτών

 

 
Οι τερμίτες στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διαδομένοι αν και οι ζημιές που προκαλούν αποδίδονται αρχικά ή για χρόνια στην υγρασία ή άλλα ξυλοφάγα έντομα. Οι τερμίτες στο σπίτι αντιμετωπίζονται μερικώς με αντικατάσταση των προσβεβλημένων ξύλων (που στη συνέχεια επαναπροσβάλονται) ή ριζικά με την ειδική εφαρμογή καταπολέμησης των τερμιτών που εγγυάται οριστική λύση (εξάλειψη των τερμιτών). Η μέθοδος TTR ή αλλιώς μέθοδος της τροφάλλαξης ή της επενδύσεως είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται από ειδικά εξειδικευμένες εταιρίες απεντόμωσης με σκοπό την οριστική καταπολέμηση των τερμιτών με τον πλήρη έλεγχο τους. Στηρίζεται στην κοινωνικότητα των εντόμων που οδηγεί στη μεταφορά της δραστικής ουσίας σε ολόκληρη την αποικία από τα ίδια τα έντομα, με τη διαδικασία της διαδοχικής μεταφοράς ή transfer effect ή domino effect. Στοχεύει με ακρίβεια, αποκλειστικά στα έντομα-στόχους, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όποιου άλλου οργανισμού (άνθρωπος, κατοικίδια, κ.λπ.).
 
 
 
 

Μέθοδος της τροφάλλαξης - T.T.R. (TRAP - TREAT - RELEASE)

 
Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται είναι το Termidor 9% SC της Basf και είναι το μοναδικό στη χώρα μας με έγκριση το οποίο δεν απωθεί τους τερμίτες, αφού δεν ανιχνεύεται από αυτούς διαμέσου της όσφρησης ή της όρασης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα που εμφανίζουν απωθητικά αποτελέσματα. Οι τερμίτες χωρίς επιφυλακτικότητα έρχονται σε επαφή με το εντομοκτόνο εξωσκελετικά ή το λαμβάνουν από το στόμα και έτσι το διαμοιράζουν στα υπόλοιπα άτομα της αποικίας. Οι τερμίτες λαμβάνουν το «δόλωμα» (το καταπίνουν ή το μεταφέρουν με το σώμα τους μηχανικά) και έτσι «μολύνεται» σταδιακά ολόκληρη η αποικία τους. Η δραστικότητα είναι η ίδια με επαφή ή από στόματος και αργή ώστε να πετύχουμε διαμέσου της τροφάλλαξης την ανταλλαγή των θανατηφόρων δόσεων από τερμίτη σε τερμίτη. Υπολογίζεται ότι κάθε τερμίτης, όποιας κάστας, μεταφέρει -μετά από έκθεση του στο τερμιτοκτόνο- τη δραστική ουσία σε 50-100 έντομα με το προσδόκιμο ζωής του να μην ξεπερνά τις 3 ημέρες. Τροφάλλαξη ονομάζεται η διαδικασία που παρατηρείται στους τερμίτες κατά την οποία μεταφέρεται τροφή ή άλλα υγρά μεταξύ των μελών της αποικίας από στόμα σε στόμα ή από τον πρωκτό στο στόμα.

Κάθε φορά που ένα άτομο της αποικίας των τερμιτών εκτεθεί στο ειδικό εντομοκτόνο διάλυμα γίνεται φορέας του, μεταφέροντας το στη συνέχεια σε άλλα άτομα με τα οποία έρχεται σε επαφή. Αυτά τα άτομα τερμίτη με τη σειρά τους αποτελούν τους δευτερογενείς φορείς και καθώς συνεχίζουν τις συνήθειες τους μεταφέρεται με τον ίδιο τρόπο η δραστική ουσία σταδιακά σε όλα τα άτομα της αποικίας. Επειδή το σκεύασμα είναι βραδείας δράσης, κάθε τερμίτης έχει αρκετό χρόνο να το διασπείρει. Το φαινόμενο της διαδοχικής επίδρασης (Transfer Effect ή Domino Effect) που παρατηρείται μετά από μία εφαρμογή TTR οδηγεί σε οριστική καταπολέμηση σε ολόκληρη την αποικία των τερμιτών και μάλιστα σε διάστημα λίγων ημερών.

Το σκεύασμα διοχετεύεται με εγχύσεις υπέρμικρου όγκου διαμέσου οπών κάποιων λίγων χιλιοστών (έως 8 χιλιοστά - συνήθως έως 6 χιλιοστά) που ανοίγονται σε δυνητικά σημεία προσβολής ή εμφάνισης και εισόδους, ενώ ξεκινά να δρα αμέσως, με το προσδόκιμο ζωής ολόκληρης της κοινωνίας των τερμιτών να ανέρχεται σε λίγες ημέρες.
 
 
 
 
 
 
 
Συνοψίζοντας, με τη χρήση του Termidor πετυχαίνουμε άμεση και γρήγορη απαλλαγή των κατοικιών από τους τερμίτες με τα πλεονεκτήματα που ακολουθούν επιγραμματικά:
 
 
 
 
 
Φαινόμενο διαδοχικής επίδρασης (Transfer Effect ή Domino Effect) - οι προσβεβλημένοι τερμίτες μεταφέρουν τη δραστική ουσία που φτάνει σταδιακά σε ολόκληρο τον πληθυσμό τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
Φάρμακο με μη απωθητική δράση - δεν ανιχνεύεται με από κανένα αισθητήριο όργανο των εντόμων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Διπλός τρόπος βραδείας δράσης: επαφής και στομάχου με την ίδια εντομοκτόνο δράση για τους τερμίτες.
 
 
 
 
 
 
 
 
Εξαιρετική δραστικότητα σε χαμηλές δόσεις εντομοκτόνου και χωρίς οσμή.
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ποσότητα της δραστικής ουσίας που χρησιμοποιείται στο διάλυμα εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στον οργανισμό - στόχο περιορίζοντας την έκθεση σε οργανισμούς - μη στόχους.
 
 
 
 
Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι απεντόμωσης για τους τερμίτες, χημικές ή και μη, όπως θερμική καταπολέμησης ή ψυχρή, καταπολέμηση τερμιτών με μικροκύματα, ηλεκτροστατικό πεδίο, άζωτο, υπερήχους, δολώματα τερμιτών και άλλα υγρά εντομοκτόνα εδάφους. Η μέθοδος της τροφάλλαξης για την απεντόμωση των τερμιτών είναι αυτή που σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία σε προσβολές υπόγειων τερμιτών, τερμιτών του ξηρού ξύλου ή τερμιτών του υγρού ξύλου σε όλο τον κόσμο. Όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επιστήμονες και ειδικά συνεργεία απεντόμωσης είναι μία εφαρμογή οριστικής αντιμετώπισης και όχι μερικής καταπολέμησης, ακίνδυνη για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Κάθε εφαρμογή τερμιτοκτονίας δεδομένου του υψηλού κόστους αν συγκριθεί με άλλες απεντομώσεις, εκτός των άλλων συνοδεύεται και από γραπτή εγγύηση αποτελέσματος για τα επόμενα χρόνια.
 
 
 
 

Για ποιούς λόγους να μας επιλέξετε

 
[cms:companyname]]
 
 
 
  • Εγγυόμαστε γραπτώς για την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης των υπόγειων τερμιτών ή των τερμιτών του ξύλου (τερμίτες υγρού ξύλου, τερμίτες ξηρού ξύλου) σε εφαρμογές που αναλαμβάνουμε σε όλη την Ελλάδα.
  • Μετά από πολυετή εμπειρία σε έντομα που προσβάλουν το ξύλο και με εκατοντάδες εφαρμογές που οδήγησαν στην εξάλειψη των τερμιτών αναλαμβάνουμε με επαγγελματική συνείδηση και ενδιαφέρον όποια ειδική περίπτωση.
  • Είμαστε οι πρώτοι που επενδύσαμε στην ανίχνευση τερμιτών με την ειδική συσκευή Termatrac T3i.
  • Διαθέτουμε σε ισχύ άδεια για παρασιτοκτονία σε κατοικημένους χώρους από το υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση της Basf για την ορθή χρήση του εντομοκτόνου σκευάσματος Termidor.
  • Διαθέτουμε άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που λαμβάνει μέρος σε εφαρμογές καταπολέμησης τερμιτών.